Konferensaktiviteter 

 
 

FÖLJ MED PÅ 1909 SIGTUNA STADS HOTELLS EGEN HISTORISKA VANDRING! 

Vi förflyttar oss hundra år tillbaka i tiden och träffar den första hotellvärdinnan;
Ellen Paalzow som berättar om det nybyggda Stadshotellet, kungen Gustav V vistelse på hotellet under en manöver, Uppsala studenternas examensfester och livet i Sigtuna i början på 1900-talet. Ellen tar oss på rundvandring i idylliska Sigtuna och dess kvarter och berättar om stadens tusenåriga historia från 980-talet, Sigtunabornas traditioner, fester, första ångbåtarna i hamnen. Kända sevärdheter som Rådhuset, Mariakyrkan, kyrkoruiner och runstenar passeras
.
 
 
Guidad tur kan erbjudas på svenska, engelska och ryska. 
 
Tid: 1 timme 
Antal: upp till 40 personer 
Pris: 1.995:- grupp 
 

 

privat MINIRELAX 

Intill Lusthuset ligger hotellets nya minirelax med bastu och spabad. 
Njut av en avkopplande stund i minirelaxen med dryck och tilltugg. 
Badrock, tofflor, handdukar och Molton Brown produkter ingår. 
 
Pris: upptill 8 pers. 3.950:- 

 

TILLTUGGSPAKET
 
Small: 1 öl och snacks, rostade nötter och hotellets egna rotfruktschips. 
Pris: 95:- per person  
 
Medium: 2 öl eller ett glas vin med närproducerade charkuterier, surdegsbröd och tillbehör. Pris: 253:- per person 
 
Exclusive: 1 glas Champagne med canapéer i 3 smaker. Pris: 224:- per person
 
Angivna priser är exklusive moms.
 

 

SPA-BEHANDLINGAR 

Varför inte unna Er en välgörande spa-behandling som konferensaktivitet. 
Tillsammans med våra professionella samarbetspartners erbjuder vi ett utbud av välgörande och avslappnande behandlingar. Ni bjuds på en helhetsupplevelse för alla sinnen, lite som en ”minisemester” för både kropp & själ. Läs mer » 
 
Tid: från 30 min 
Antal: 1-10 pers 2 personer i taget i intervaller. 
Pris: enligt offert.
 


ANVÄND DINA SINNEN 

Att prova en dryck gör man genom att bedöma utseende, doft och smak för att kunna göra en slutledning. Att sätta ord på det du känner i doft och smak, skåda nyanser och stanna upp för att uppleva vinet är en konst i sig. En vinprovning hos oss bygger på att förmedla kunskap i mat och vin. I vår vinlista kan man fördjupa sig i vinernas värld, finna rariteter, omtalade årgångar, hitta en eftersökt producent eller ett speciellt odlingsläge. Välj ut Ditt favorit vin eller ta hjälp från någon av våra duktiga sommelierer. Önskar du ett vinpaket, kan du välja på allt från small, medium och exclusive.
 

MAT OCH VIN I KOMBINATION 

Njut av en 5-rätters avsmakningsmeny med speciellt utvalda viner till där Ni får en egen sommelier som guidar Er i en resa i mat och vin i kombination. Syftet är att vinet och maten ska gifta sig och där vi finner kombinationer då både vinet och maten vinner på mötet och tillsammans lyfter helhetsupplevelsen flera nivåer. Det finns många enkla men betydelsefulla faktorer och grundregler att lära sig om mat och vin i kombination som t.ex. när syra möter syra. Upplevelsen blir då mindre syrlig och mer harmonisk. När vi serverar en meny med ett antal rätter ska maten och vinet ha samma intensitet samt göra att smakerna stegrar ju längre in i menyn man kommer. Mot ett tillägg i helpensionen serveras Ni en avsmakningsmeny bestående av 5 rätter som ackompanjeras av speciellt utvalda viner till menyn. 
 
Tillägg inklusive vinpaket: från 1040:- per person 
 

 

DRYCKESPROVNINGAR 

Small, medium eller exclusive. Välj den provning som tilltalar Er. Lär känna igen olika druvor, söta viner, digestif, Svenska gårdsostar med vin i kombination, eller fördjupa dina kunskaper i de olika kakaobönorna, Criollo Forastero och Trinidario i en chokladprovning. Priserna är exklusive viner till samtliga provningar nedan. 
 
Tid: ca 1,5-2 timmar 
Pris: upp till 20 personer 3 500:- / upp till 40 personer 4 500:-
 
 

CHAMPAGNEPROVNING 

Passa på och njut samt inspireras av hantverket Champagne innan middagen. Att starta med en aperitif före middagen hjälper till att öppna upp smaklökarna och reta aptiten. Latinets aperire- att öppna upp.
 

ÖLPROVNING 

Hantverksmässig öl från Sigtuna och Slottskällaren. För sällskap upp till 40 personer, här provas allt, kvalitets öl av olika sorter, från öl till mjöd. 

Vid förfrågan eller övriga önskemål vänligen kontakta vår chefs sommelier på
Tfn: 08 592 501 00 eller 
E:post 
 

 

egen florist på 1909. lär er allt om blomsterarrangemang! 

Gör Er egen blomsteruppsättning att ta med hem efter dagens slut. En tävlingsflorist guidar Er inom konsten att arrangera blommor till en uppsättning. Välj mellan våra tre olika blomster akiviteter. Meddela oss antal deltagare så återkommer vi med offert. 
 
 

ISSKULPTERING 

En avspänd och trevlig gruppaktivitet, där kreativiteten flödar i eldens värmande sken. Ni guidas in i isskulptreringens magiska värld tillsammans med professionell vägledning av en is konstnär. (skulpteringen sker utanför hotellet) 
 
Tid: ca 2 tim. 
Antal: 1-50 personer 
Pris: enligt offert. 
 
 

sigtuna jakten MED HISTORISKA ANEKDOTER 

Sigtuna jakten är en spännande och rafflande lagtävling där lagen skall samla ledtrådar, klura ut historiska gåtor och lösa problem av en mängd olika slag. Deltagarna delas in i ca 5-8 personer per grupp. Målet med aktiviteten är att gruppen skall lägga upp en strategi och taktik som gör att de tar sig till samtliga ledtrådar och utföra de utmaningar eller löser de problem som finns. Gör man det på rätt sätt får lagen poäng för varje problem man löst. Ju svårare uppgift desto mer poäng. Tävlingen har en max tid och det lag som bäst disponerar sina resurser, samt är effektiva och noggranna med varje uppgift kommer ligga väldigt bra till att ta hem den åtråvärda pokalen! 
 
Personlig utrustning: Oömma kläder anpassade efter väderlek. 
Tid: ca 2 timmar 
Pris: startavgift 4 950 :- / + 330 :- per person 
 
 

RIBBÅT I MÄLAREN ALLDELES UTANFÖR HOTELLET! 

Att åka RIB är att få en härlig naturupplevelse serverad. Den friska fartvinden, närheten till vattnet samt den fantastiska naturen är vad denna upplevelse handlar om. Båtturen startar precis utanför hotellet och Ni avnjuter champagne innan Ni vänder hemåt igen. Personlig utrustning: Till samtliga passagerare tillhandahåller vi en varm overall, mössa, vantar och skidglasögon! 
 
Tid: från 1 timme 
Antal: 12 personer / RIB 
Pris: 10 950:-/ RIB 
Champagnestopp 180 kr/person 
 
 
300 SEKUNDER 
För Er som vill ha en rolig teamwork aktivitet inomhus, har vi 300 sekunder. Tävlingen bygger på att man i lag möter varandra parallellt i totalt 5 övningar, och där lagen under tidspress (300 sekunder) måste jobba tillsammans för att lyckas. Deltagarna kommer att få nyttja hela sitt förråd av uthållighet, intelligens, humor och planering samt testa sina gränser, fast mer mentalt, än fysiskt. Aktiviteten passar alla på företaget, såväl gammal som ung! 
 
Tid: ca 1 timme 
Antal: 1-20 personer 
Pris: 3 950:-/grupp samt 330:- per person. 
 
 

MUSIKFRÅGESPORT 

Varva upp stämningen och kör en musikfrågesport till kaffet eller fördrinken. I vår roliga lagtävling får alla visa sina musikkunskaper, oavsett sångförmåga! Ni tas med på en härlig musikresa från 60 tal till 2000 tal. Kluriga musikfrågor varvas med nostalgi och spex. Ljudliga skratt och glada toner utlovas. 
 
Tid: ca 1-2 timmar 
Antal: Minimum 20 personer 
Pris: 545:- per person 
 
 

VERNISSAGE 

Var en konstnär för en stund. Att måla är en avspänd och trevlig aktivitet som går att göra både inomhus såväl som utomhus. Deltagarna delas upp i grupper om ca 5 personer per lag, där lagen tilldelas varsitt linnedukstavla, staffli med penslar och färger. 
Därefter ges det tema som gruppen gemensamt skall visualisera och färdigställa på tavlan. Ett arrangemang där tonvikten är lagd på att försöka stimulera gruppens samarbetsförmåga och kreativitet samtidigt som de får en rolig stund tillsammans. 
 
Tid: 1,5 timme 
Antal: 1-75 personer 
Pris: enligt offert. 
 

 

BÅTUTHYRNING 

Kontakta vår konferens koordinator för offert. 
 

KANOT/KAJAK-UTHYRNING 

Kontakta vår konferens koordinator för offert. 
 

LÅNGFÄRDSSKRIDSKOR MED INSTRUKTÖR 

Mitt utanför dörren breder Mälarisen ut sig för en härlig skridskotur. En mycket uppskattad aktivitet för Internationella deltagare. 
 
Tid: 1 timme och 30 minuter 
Antal: 10-60 personer 
Pris: 3 950:-/ grupp samt 495:- per person. 
 

BOULE / KUBB 

Kostnadsfritt (spela boule eller kubb på hotellets egen boulebana (klot och kubb har vi) 
 
 

I NÄRHETEN FINNS ÄVEN TILLGÅNG TILL

- Minigolf 
- Gym, Spa 
- Golfbanor 
- Shopping 
- Elljusspår, motionsspår 
- Museum, galleri, guidade turer i Sigtuna Stad. 
 
Alla angivna priser är exklusive moms. 
 
 

 

MER INFORMATION

Konferensaktiviteter,
1909 Sigtuna Stads Hotell.
För mer information,
kontakta bokningen 
Tfn: 08-592 501 00
 
 

 
Konferensbokningen är öppen måndag-lördag kl.8.00 - 20.00.  
 
 

 

 

Kotakta oss/Contact us

Telefon/Phone: +46 8 592 501 00  
E-mail: info@sigtunastadshotell.se
Adress: Stora Nygatan 3,
193 30 Sigtuna, Sweden 


Följ oss/Follow us